Strukturális jóga terápia tanfolyam

Információ

 • Helyszín: TestSzobrász Műhely Budapest 1118. Kelenhegyi út 7-9.
 • Vezető/előadó: Mogyorósy Kriszti
 • Tandíj/részvételi díj: 36000 Ft
 • Kategória: Mozgás
  Jóga
  Kezdő, haladó
 • Részvétel feltétele: A TestSzobrászat 12 kezelésének elvégzése
 • Időpont: Naponta 18.00 óráttól az alábbi napokon:
  Szeptember 27.
  Október 4., 25.
  November 1., 15., 22.
  December 6., 13.
  Január 17., 24.
  Február 14., 21.

A Struktúrális jóga terápia tanfolyam tematikájában a TestSzobrászat 12 kezelését követi és mozgásban eleveníti meg a test fasciális és myofasciális rendszerét.

A 12 jógaóra egymásra épülve, a TestSzobrász képzéssel párhuzamosan halad. Minden órán a test különböző kötőszöveti aspektusai kerülnek megismerésre vezetett, egyéni fókuszú csportos órákon. Ennek jelentősége, hogy minden résztvevő a saját testtartás mintáihoz passzoló gyakorlatokat, ászanákat sajátíthat el. Ezekből a tanfolyam vezetőjével együtt testreszabott ászana sorok alakíthatók ki, ami az otthoni gyakorlás alapjául szolgálhat. 

Jelentkezés a emailcímen.

Bővebben:

Strukturális jóga terápia tanfolyam
Jógaórák a TestSzobrászat 12 kezeléséhez


TestSzobrászat megtanulásának az első lépése a 12 kezeléses széria saját tapasztalat által való megélése, kipróbálása. Ezt a folyamatot a jóga segítségével tovább mélyíthetjük, a 12 kezelést kiegészítő és támogató 12 jógaóra segítségével. 

A jóga egy rendkívül összetett rendszer, melynek célja az összekapcsolódás, aminek megértése több szinten értelmezhető, és így maga a gyakorlás is több szinten képes kifejteni hatását a magasabb tudatállapotok megélésétől kezdve, a testtartás fejlesztésén át az egészségre gyakorolt hatásáig.

A strukturális jógaterápiában a jóga célja a fizikai test szintjén, a test szerkezete és működése közötti harmonikus kapcsolat kialakítása és a test egyensúlyi helyzetének a gravitációval való együttállásának megvalósítása, vagyis a mozgásrendszer és a testtartás kezelése a jóga gyakorlatainak segítségével.
Tudatos kontroll révén, megtanuljuk testünk finomabb szintű érzékelését és többlet energiaráfordítás nélküli funkcionális működtetését. Jártasságot szerzünk a jógagyakorlatok precíz kivitelezésében és megismerjük anatómiai és fiziológiai határainkat, megtanulunk valóban ráérezni testünkre, hiszen minden jóga alapja a testgyakorlatok hatásának megfigyelése belső, finom rendszerünkben.

Az órák technikai jellegűek, ahol megismerjük az összetett mozdulatokból álló jógapózokat és azok apró részéletit. Megtanuljuk az ízületeinket teljes terjedelmükben használni, valamint a jóga gyakorlatok által saját tapasztalatot szerzünk testünk térben történő mozgási irányait is meghatározó myofasciális meridián rendszerről. Izolált mozgástani alapokat tanulva megértjük, hogy melyik testrésszel hogyan kell dolgozni, ahhoz, hogy az összetettebb
jógapózokban minden testrész a helyén legyen és ily módon képesek legyünk összegészében fejleszteni a testtartásunkat.

A fejlődést megalapozó elmélettel, rávezető technikákkal,  segédeszközök használatával biztosítjuk. Az együtt töltött időt relaxációval zárjuk, ezzel időt adva a testnek, hogy a specifikus gyakorlatok által bekövetkezett változások integrálódhassanak a test teljes rendszerébe.