Terítő workshop

Információ

  • Helyszín: TestSzobrász Műhely - Budapest 1118. Kelenhegyi út 7-9.
  • Vezető/előadó: Pegán Attila
  • Tandíj/részvételi díj: 50000 Ft
  • Kategória: Manuális Kezdő, Haladó
  • Részvétel feltétele: Gyógytornász, masszőr, mozgásterapeuta, fizióterapeuta, edző, természetgyógyász képzettség.
  • Időpont: 2018. November 3-4. Naponta 9.00-17.00 óra között

JELENTKEZÉS

____________________________________________________________________

A Terítő workshop az SZTK-A-48307/2018 számon nyilvántartott továbbképzés. Pontgyűjtő lehetőség a 9,15,17-es szakmacsoportok számára.

A Terítő workshop a sportolókkal való munkában hasznlált speciális kötőszöveti és myofasciális technikák alkalmazását mutataja be.

A Terítés a testtartás szervének, avagy a fasciának olyan speciális nyújtása, ami kiegyenlíti a testben speciális sportmozgás következtében kialakuló feszültséget. Karbantartó és egyszerre integráló hatású, ezért fejleszti a mozgást és a testtudatot. Anatómiailag a kötőszöveti fascia felszíni rétegeit jelenti, ami a bőr felületétől a mély strukturák határáig terjed.

A Terítés a hagyományos izom szemléletű gyógytorna, gyógy- sport- és relaxáló masszázsok gyakorlatától eltérően strukturális alapokra építikezik. Ezért a Terítő kezeléseket megelőzi a TestOlvasás, aminek az eredménye alakítja ki a kezelés stratégiáját, menetét, illeszkedve az edző és az orvosi csapat előírásaihoz.

A workshop alkalmával elsajátítható alapfogás a terítés, ami gyarapíthatja a masszőrök technikai kelléktárát, illetve tovább finomítja a gyakorlott fasciális, myofasciális kezelést végzők érintését. A terítés technikája egy azonnal alkalmazható és a már meglévő praxisba beépíthető alaptudás.

Bemutatásra kerül és elsajátítható az alapszintű TestOlvasás, ami nagyot lendít a már meglévő praxisban dolgozók munkájának hatásosságán.

A workshop 2. napja végén egy komplett sportcsapat kezelésében lehet résztvenni, önkéntes alapon.

A terítés legjobban aktív sportolókkal való munkában lehet használni alapozás, vagy szezon közben, amikor nem szerencsés megbontani a test egyensúlyát, mivel az destabilizálja a jól megszokott és beidegzett mozdulatokat, ami a sérülés veszélyt jelethet, viszont a rendszeres egyéb kezelések leginkább a fáradtságot képesek oldani.

A terítés megfeflelő használata képes felszabadítani a szövetek felszíni rétegeit, ami nagyobb mozgásterjedelmet, szabadságot és energia megtakarítást eredményez, ami a sportolóknál a sérülés megelőzését, vagy akár a teljesítmény javulását is jelentheti.

A Terítő workshop felépítése:

  • A Strukturális Integráció történeti áttekintése
  • TestOlvasás bemutató és gyakorlás
  • Terítő fogások bemutatása és gyakorlása testszerte
  • Terítő kezelések adása a jelenlévő sportcsapat tagjainak

Jelentkezni a emailcímen lehet.

Ajánlott bejegyzés és angol nyelvű cikk az alábbi linken érhető el: Hogyan dolgozunk sportolókkal

A workshop elvégzésért az amerikai NCBTMB masszázs szövetség által akkreditált 14 (CE)óráról szóló oklevél jár.